«انگورستان» ملک التجار؛ سفر به عمق فرهنگ و تاریخ نصف جهان

اصفهان ۶ هزار اثر تاریخی دارد و در این میان این همه اثر خانه های تاریخی به واقع از ظرفیت های مغفول مانده گردشگری اصفهان است، یکی از این بناهای زیبا، خانه ملک التجار است که پیشنهاد می شود، گردشگران نورزی از بازدید از این خانه زیبا غفلت نکنند. فاطمه کازرونی: اصفهان یکی از قدیمی […]

اصفهان ۶ هزار اثر تاریخی دارد و در این میان این همه اثر خانه های تاریخی به واقع از ظرفیت های مغفول مانده گردشگری اصفهان است، یکی از این بناهای زیبا، خانه ملک التجار است که پیشنهاد می شود، گردشگران نورزی از بازدید از این خانه زیبا غفلت نکنند.

فاطمه کازرونی: اصفهان یکی از قدیمی ترین شهرهای جهان است که ۶ هزار اثر تاریخی را در دل خود جای داده است و در این میان خانه های تاریخی نگین این آثار هستند، بناهایی که در گوشه گوشه نصف جهان،‌ خیال ناب گردشگران را تا آسمان هفتم پرواز می دهند، هر کدام از این خانه های خیال انگیز داستانی از عشق و سیاست را در کنار زندگی روزمره مردم این سرزمین را حکایت می کند، داستانهایی که گاه وصف آنها در یک کتاب نیز نمی گنجد.

خانه هایی که در گوشه و کنار شهر با معماری های قدیمی و چشم و نواز خود، اکنون کاربری های مختلف پیدا کرده و میزبان گردشگران است.

گشت زدن در خانه های قدیمی با شکوه که حال و هوای سنتی تاریخی دارد، تجربه ای ناب از سفر به عمق فرهنگ، هنر و تاریخ این دیار است؛ انگورستان ملک التجار اصفهان یکی از تاریخی‌ترین و زیباترین خانه‌های این شهر است که جلوه‌های ویژه‌ معماری و هنر ایرانی آن را به بنایی چشم نواز تبدیل کرده است.

نام انگورستان ملک‌‏التجار را از حاج محمدابراهیم‌خان ملقب به ملک‌التجار گرفته‌اند، او در زمان ناصرالدین‌شاه مسئول ‏امور مالی اصفهان بوده است، این بنا، گویی در ابتدا تاکستان بزرگی بوده که با گسترش شهرسازی و خیابان‌بندی از میان‌ رفته و قسمت فعلی عمارت باقی‌ مانده، به همین دلیل به انگورستان معروف است.

از برگزاری مراسم تعزیه و عزاداری تا جشن عروسی خانواده های بی بضاعت

مطابق برخی منابع ملک التجار این خانه را به مکانی برای برگزاری مراسم تعزیه و عزاداری اختصاص داد و تاریخ تنظیم وقف نامه‌ای که از این خانه در دسترس است به سال ۱۳۴۱ هجری قمری باز می‌گردد.

از سویی طبق اسناد و مدارک، این عمارت بسیار زیبا پس از ساخت، ‏محل برگزاری جشن عروسی خانواده‌هایی بوده که بضاعت مالی کمی داشته‌اند؛ این کار حتی پس از مرگ ملک‌‏التجار هم انجام می‌شده است.